Besplatna informativna predavanja u Zagrebu

Osigurat će se sredstva za sve koji su zadovoljili uvjete javnog poziva Fonda u 2022.

Pitajte nas uživo o solarnim elektranama za obiteljske kuće od 20. do 24. rujna u Zagrebu.

 

Stručni tim Na sunčanoj strani, neprofitnog servisa Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva, od 20. do 24. rujna održat će besplatna informativna predavanja “Solarna elektrana na vašem krovu” na četiri lokacije u Zagrebu. Predavanja su otvorena za sve građane zainteresirane saznati kako izgleda proces od ideje do ugradnje solarnih panela na krov obiteljske kuće te zašto je solarna elektrana jedno od najboljih ulaganja današnjice, posebno u jeku energetske krize.

Raspored predavanja “Solarna elektrana na vašem krovu” u Zagrebu:

  • 9. GORNJA DUBRAVA, 19:00

Mjesni odbor Klaka, Ulica Zdenka Škreba 3

  • 9. DUGAVE, 19:00

Mjesni odbor Hrelić / Mjesni odbor Dugave, Ulica sv. Mateja 93

  • 9. GAJNICE, 19:00

Mjesni odbor Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31

  • 9. MAKSIMIR, 10:00

Prostor Mjesnog odbora Maksimirska naselja, Maksimirsko naselje IV. br. 29, ulaz sa ulice I. Ravnice

Ulaganje u solarnu elektranu i do sada je bilo isplativije od čuvanja novca u banci, a s rastom cijena energenata ono postaje još isplativije. Uz vlastitu solarnu elektranu, kućni budžet raste za do 85% dotadašnjeg godišnjeg troška električne energije. To traje kroz barem narednih 25 godina, koliko iznosi prosječan životni vijek solarne elektrane. Jedna od ključnih prednosti korištenja solarne energije je i energetska neovisnost. Samostalnom proizvodnjom električne energije iz obnovljivog izvora koji nam je dostupan lokalno, u svakom dijelu Hrvatske, naši budžeti i kućanstva su zaštićeniji od promjena i kriza u sektoru energetike.

Stručni tim neprofitnog servisa Na sunčanoj strani je u posljednje dvije godine održao informativna predavanja o solarnim elektranama za kućanstva u preko 20 gradova diljem Hrvatske. Kroz sam servis, građanima iz cijele zemlje svakodnevno se pruža podrška u procesu realizacije vlastite solarne elektrane – od prikupljanja prvih informacija, provjere uvjeta i izrade glavnog projekta, do povezivanja s provjerenim instalaterima i korištenja prilika za sufinanciranje.

PRIJAVNI OBRAZAC ZA PREDAVANJA “Solarna elektrana na vašem krovu”: https://forms.gle/RfnLF4PZFDXSxmXk9

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani