Do 65% manji trošak solarne elektrane – saznajte kako kombinirati Fond i grupnu nabavu solarnih elektrana

Do 65% niži trošak solarne elektrane - saznajte kako kombinirati Fond i grupnu nabavu solarnih elektrana

3. siječnja 2024. – Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) je objavio uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, što uključuje i sufinanciranje solarnih elektrana za obiteljske kuće.

Ovo je jedinstvena prilika za građane iz cijele Hrvatske za osigurati 50% sufinanciranja solarne elektrane, a moguće ju je kombinirati s našom grupnom nabavom solarnih elektrana te tako osigurati i do 65% manji trošak realizacije solarne elektrane. 

Koji su uvjeti i kriteriji Fonda?

Iz Fonda ističu da će se na Javni poziv moći prijaviti vlasnici i suvlasnici obiteljskih kuća koje imaju do 600 m2 ili do tri stambene jedinice te više od 50% površine namijenjene stanovanju. Prijavitelji moraju imati prijavljeno prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je objekt u potpunosti legalan.

Prijavom će se moći osigurati bespovratna sredstva za mjere povećanja toplinske zaštite ovojnice, ugradnju dizalica topline, sunčanih toplinskih kolektora te kotlova na pelete, ali i za kućne punionice električnih vozila. Ukoliko je kuća oštećena u potresu, biti će moguće dobiti 80% prihvatljivih troškova investicije, dok se za kuće koje nisu oštećene potresom može računati na 60%-tno sufinanciranje. Iznimno, po pitanju solarnih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju, moguće je ostvariti 50% sufinanciranja

Podnošenje prijava će započeti danom objave javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a najkasnije krajem veljače 2024. godine. Prijave će se zaprimati elektronički, putem NIAS sustava.

Kako povezati prijavu na Fond s grupnom nabavom Na sunčanoj strani?

Uz cjelovitu podršku u pripremi za prijavu na Javni poziv Fonda, Na sunčanoj strani nudimo vam mogućnost kombiniranja sufinanciranja Fonda s grupnom nabavom solarnih elektrana. Kroz grupnu nabavu, cilj nam je osigurati barem 15%* popusta na tržišne cijene opreme te podršku na svakom koraku realizacije solarne elektrane. Uz sufinanciranje Fonda, to znači do 65% manji trošak realizacije solarne elektrane i maksimalno ubrzanje povrata ulaganja u solarnu elektranu!

PRIJAVITE SE

Cilj grupne nabave je osigurati veću isplativost ugradnje solarne elektrane izborom opreme visoke razine kvalitete po povoljnijim uvjetima, te sigurnost i podršku u cjelokupnom procesu njene realizacije!

Sudjelovanjem u grupnoj nabavi, osiguravamo vam:

  • Do 15%* popusta na tržišne cijene opreme 
  • 50% popusta na izradu glavnog projekta solarne elektrane, kada s nama idete u cjelokupnu realizaciju
  • Uslugu “ključ u ruke” u realizaciji solarne elektrane, s podrškom našeg tima na svakom administrativnom i tehničkom koraku realizacije solarne elektrane
  • Brze termine ugradnje – već u I. kvartalu 2024.

Uz sve to, možete zatražiti i cjelovitu podršku u pripremi za prijavu za sufinanciranje Fonda, u čemu pružamo podršku posljednje tri godine uz prolaznost od preko 90%!

Za kombiniranje podrške u prijavi na Fond i sudjelovanje u grupnoj nabavi, sve što trebate je prijaviti se za sudjelovanje u grupnoj nabavi solarnih elektrana do 25. siječnja. Nakon prijave, naš stručni tim će vas kontaktirati s ponudom za sudjelovanje u grupnoj nabavi te ponuditi mogućnost podrške u prijavi za sufinanciranje Fonda, kao i uputiti u sve daljnje korake.

PRIJAVITE SE

*Konačan popust koji ćemo ostvariti kroz grupnu nabavu ovisi o broju sudionika grupne nabave i količini potrebne opreme.

 

Dodatne informacije:

Alice Šebina, Voditeljica korisničke podrške
Na sunčanoj strani – Zelena energetska zadruga
solari@zez.coop

01 2090 404 / 091 2090 403 / 091 611 7123 / 091 607 6795

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani