Grad Križevci nudi sufinanciranje projektne dokumentacije i izgradnje solarne elektrane

Općina Vrsar nudi poticaje za izradu glavnog projekta

Grad Križevci objavio je Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije kroz koji nudi sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za postavljanje solarnih elektrana na krovove obiteljskih kuća, kao i samu izgradnja solarne elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima.

Riječ je o pozivu koji se redovito raspisuje od 2020. godine, a novost od ove godine je da je poziv objavljen ranije te je olakšan način prijave.

Cilj ovog javnog poziva je povećati obnovljive izvore energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada Križevaca te smanjiti emisiju stakleničkog plina CO2 u skladu s Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Građani za izradu glavnog projekta mogu ostvariti do 80 posto opravdanog troška izrade (ne više od 500 EUR po prijavi), a za samu izgradnju mogu ostvariti do 40 posto opravdanog troška opreme i izgradnje (ne više od 2.500,00 EUR po prijavi). U Proračunu Grada Križevaca za tu je namjenu osigurano ukupno 200 tisuća eura.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. rujna 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći na službenoj web stranici Grada Križevci.

 

ISTRAŽITE OSTALE POTICAJE ZA SOLARNE ELEKTRANE 

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani