Grad Pula nudi poticaje za glavni projekt i fotonaponske module

Solarni paneli obasjani suncem

Grad Pula raspisao je Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti, a sufinancira se kupnja novih kućanskih uređaja najviših energetskih razreda (A, B ili C), novih električnih vozila, usluga izrade glavnog projekta za solarnu elektranu u mrežnom radu za obiteljske kuće i kupnju novih fotonaponskih sunčanih modula.

Pravo na sredstva ostvaruju svi punoljetni građani s prebivalištem u Hrvatskoj koji su podnijeli zahtjev za dostavu prijava na području Grada Pule. Grad će provođenje mjera sufinancirati u iznosu od maksimalno 3.000 kuna, ali ne više od 30% za uslugu izrade glavnog projekta i maksimalno 10.000 kuna, ali ne više od 35% za nabavu novih sunčanih elektrana. Sva roba/usluga za koji se traži sufinanciranje mora biti kupljena unutar granica RH, u godini objave Javnog poziva, a sredstva će se dodjeljivati do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava.

Korisnik može dostaviti najviše jedan zahtjev za svaku pojedinu mjeru za koje zadovoljava propisane uvjete, odnosno može ostvariti sufinanciranje za četiri različite mjere u jednoj godini. Zahtjevi se dostavljaju preporučenom poštom ili osobno putem pisarnice Grada na adresu Forum 2, 52 100 Pula.

Više o Javnom pozivu možete pročitati na službenoj web-stranici Grada Pule: https://www.pula.hr/hr/novosti/natjecaji-i-nadmetanja/detail/24169/javni-poziv-za-dostavu-prijava-za-sufinanciranje-mjera-energetske-ucinkovitosti-na-podrucju-grada-pule/

 

ISTRAŽITE OSTALE POTICAJE ZA SOLARNE ELEKTRANE 

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani