Grad Vodice nudi sufinanciranje za projektnu dokumentaciju solarne elektrane

Općina Štrigova nudi poticaje za solarne elektrane

Grad Vodice objavio je Javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za solarne elektrane i energetskog certifikata na području Grada Vodica. Cilj Javnog poziva je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije te smanjenje režijskih troškova za kućanstva na području Grada Vodica.

Prijavu mogu poslati vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća u kojoj se projekt provodi, koji imaju prijavljeno prebivalište na adresi obiteljske kuće u trenutku prijave te koji su vlasnici obračunskog mjernog mjesta. Uz to, podnositelji prijava ne smiju imati nedospjelih dugovanja prema Gradu i gradskim poduzećima.

Grad će podnositeljima prijava dodjeljivati sredstva potpore do 100%, odnosno maksimalno do 500,00 EUR za izradu glavnog projekta i maksimalno do 200 EUR za energetski certifikat. Opravdani se troškovi dokazuju datumima izdavanja računa, a prihvatljivi su troškovi oni koji su nastali tijekom 2023. godine. Javni poziv otvoren je za podnošenje prijava do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.12.2023.

Više informacija o potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave možete pronaći na službenoj web stranici Grada Vodica.

ISTRAŽITE OSTALE POTICAJE ZA SOLARNE ELEKTRANE

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani