Promijenimo solarnu sliku Hrvatske

Hrvatska je zemlja s velikim sunčanim potencijalom, a malo sunčanih krovova. Na sunčanoj strani cilj nam je to promijeniti osiguranjem da svako drugo kućanstvo do 2030. godine proizvodi vlastitu električnu energiju iz Sunca. Kako bismo to ostvarili, osnažujemo vas za donošenje odluke o ulaganju te posredujemo u cjelokupnom procesu od ideje do ugradnje solarne elektrane za vaš dom. Sigurni smo da na taj način možemo vratiti proizvodnju energije u ruke nas, građana, i učiniti nas otpornijima na krize, a sunčevu energiju staviti u službu održivog razvoja hrvatskih gradova i lokalnih zajednica.

Mi smo ZEZ

Na sunčanoj strani je neprofitni servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva. Zelena energetska zadruga je neprofitno društveno poduzeće koje pomaže građanima i javnom sektoru u investiranju i korištenju obnovljivih izvora energije. Vjerujemo da građani trebaju imati korist od lokalnih energetskih resursa poput solarne energije, kroz vlastita ulaganja ili kroz djelovanje energetskih zajednica i zadruga. Naš tim Na sunčanoj strani čine stručni djelatnici, partneri i volonteri visokomotivirani da pruže podršku koja će vam pomoći donijeti odluku o ulaganju i osigurati najbolje solarno rješenje za vaše potrebe.
Zelena energetska zadruga s građanima ulagačima u solarnu elektranu u Križevcima u sklopu projekta Križevački sunčani krovovi.

Podržavatelji

Tražite instalatera s vašeg područja?