Osigurat će se sredstva za sve koji su zadovoljili uvjete javnog poziva Fonda u 2022.

Osigurat će se sredstva za sve koji su zadovoljili uvjete javnog poziva Fonda u 2022.

19. listopada 2023. – Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) je na svojoj web stranici objavio da je na današnoj sjednici Vlade donesena odluka o osiguranju dodatnih 7 milijuna eura kako bi svi građani – njih 3.250 koji su udovoljili uvjetima javnog poziva FZOEU-a, dobili sredstva za ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u svojim kućanstvima.

Fond ujedno najavljuje da će do kraja godine objaviti i uvjete za dodjelu poticaja za energetsku obnovu obiteljskih kuća, uključujući i onih oštećenih u potresu. Stopa sufinanciranja iznosit će do 60% za energetsku obnovu kuća koje nisu oštećene u potresu te do 80% za kuće oštećene u potresu. 

Iz Fonda ističu da će, nakon što budu poznati svi uvjeti javnih poziva, građani imati dovoljno vremena da pripreme svoje projekte jer će sa zaprimanjem zahtjeva Fond krenuti u prvom kvartalu 2024. godine. 

Objavljeni popis korisnika kojima su odobrena sredstva za korištenje OIE i energetsku obnovu kuća oštećenih u potresu 

Više informacija o programu energetske obnove obiteljskih kuća 

Planirate se prijaviti na najavljeni javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost? Na sunčanoj strani na raspolaganju smo vam za pomoć u prijavi te cjelokupnu realizaciju solarne elektrane. Iskažite interes na solari@zez.coop ili 01 2090 404.

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani