Otvoren poziv za prijelaz poduzeća na energetski učinkovito gospodarstvo za 2024. godinu

Otvoren poziv za prijelaz poduzeća na energetski učinkovito gospodarstvo za 2024. godinu

Otvoren je Poziv za potporu poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gosodarstvo. Cilj ovog Poziva je poduprijeti bržu i bolju prilagodbu gospodarstva trenutnim i budućim ekološkim zahtjevima te kroz ulaganja u zelenu tranziciju i stvaranje zelenih vještina, utjecati na smanjenje negativnih učinaka na klimu i okoliš, povećanu održivost proizvodnje, očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta te jačanje lokalne i regionalne konkurentnosti.

Predmet ovog Poziva je poticanje proizvodnih ulaganja malih i srednjih te srednje kapitaliziranih poduzeća (mid-caps), iz energetski intenzivnih industrija, koja će rezultirati energetski i resursno učinkovitijim gospodarstvom kroz promicanje kružnog gospodarstva uvođenjem resursne učinkovitosti u proizvodni ciklus i životni vijek proizvoda, uključujući održivu opskrbu primarnim i sekundarnim sirovinama i/ili dekarbonizaciji, povećanju korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenju emisija energetski intenzivnih industrija.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:

  • Mali poduzetnici
  • Srednji poduzetnici
  • Veliki poduzetnici

Prijave se zaprimaju od 15. srpnja u 11:00 sati, i traju do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. siječnja 2025. u 11:00 sati.

Za pomoć kod prijave obratite nam se putem korisničke službe:

E-mail: solari@zez.coop

Telefoni:  01 2090 404, 091 2090 403, 091 2090 018, 091 611 7123 

Više informacija o ovom Pozivu potražite na web stranici fondovi.eu.

ISTRAŽITE OSTALE POTICAJE ZA SOLARNE ELEKTRANE

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani