Solarna pismenost – put do više sunčanih krovova u Poreču

20. veljače 2023. – Stručni tim servisa Na sunčanoj strani je informativnim predavanjima za građane i poduzetnike pružio podršku otvaranju Sunčanog ureda Grada Poreča – Parenzo. Na ovoj jedinstvenoj lokaciji, Porečani se od sada mogu besplatno savjetovati o mogućnostima korištenja solarne energije u vlastitom domu ili poslovnom objektu. 

Kako izgleda proces realizacije vlastite solarne elektrane, koje su postojeće prilike za sufinanciranje, tko su provjereni instalateri s područja Istarske županije. Ovo su samo neke od informacija o kojima se moguće savjetovati u Sunčanom uredu, a porečki stručni tim je povodom njegovog otvaranja svoja znanja o solarnoj energiji i tehnologijama potvrdio i kroz tečaj Solarna pismenost

Djelatnice porečkog Sunčanog ureda prošle su module i kvizove Solarne pismenosti, tečaja o solarnoj energiji servisa Na sunčanoj strani.

Tečaj je vrlo zanimljiv i na jednostavan način približava temu svima zainteresiranima za ovo područje – bez obzira na količinu predznanja koje pojedinac posjeduje.”

Gordana, PARENTIUM d.o.o.

“Edukacija je zanimljivog i korisnog sadržaja, slijed informacija logičan i jasan, a provjera znanja na kraju lekcija odlična.”

Sabina, Grad Poreč – Parenzo

Na sunčanoj strani sa zadovoljstvom podržavamo gradove poput Poreča koji hrabro koračaju prema tranziciji na obnovljivu energiju i klimatskoj neutralnosti. U slučaju da ste zainteresirani za informativno-savjetodavne sadržaje o solarnoj energiji u svom gradu, javite nam se na solari@zez.coop

JESTE LI VEĆ ZAVRŠILI TEČAJ SOLARNA PISMENOST?

Sudjelovanje u digitalnom tečaju Solarna pismenost je besplatno i dostupno u svakom trenutku za sve zainteresirane građane, bilo da ste student koji želi znati više za potrebe studija, roditelj koji planira opskrbiti obiteljski dom energijom iz Sunca ili djelatnik u organizacijama i institucijama koje prate područje obnovljive energije. Nakon uspješnog rješavanja završnog kviza, svi polaznici imaju priliku dobiti i certifikat o solarnoj pismenosti servisa Na sunčanoj strani.

 

Solarna pismenost je razvijena s ciljem povećanja digitalne pismenosti za iskorištavanje solarnog potencijala u sklopu projekta SOL4ALL – Community-Led Solarization koji podržava Google.org, te suradnjom s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj, udrugom Terra Hub i tvrtkom Copperpot Learning.

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani