Solarne elektrane za poljoprivredna gospodarstva: Javni poziv za dodjelu sredstava Zagrebačke županije

Solarne elektrane za poljoprivredna gospodarstva: Javni poziv za dodjelu sredstava Zagrebačke županije

Zagrebačka županija objavila je 12. travnja Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije poljoprivrednim gospodarstvima.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika/obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava/šumoposjednika/subjekata u ekološkoj proizvodnji, koje ujedno nemaju nepodmirenih obveza prema evidenciji koju vodi nadležna Porezna uprava.

Prihvatljivi troškovi su troškovi dostave, nabave i ugradnje sunčane elektrane, trošak opremanja obračunskog mjernog mjesta i troškovi izrade projektne dokumentacije. Uvjeti za dodjelu potpore su da vrijednost ulaganja iznosi najmanje 5.000 eura, podnositelj ima zadnji važeći dokaz zakonitosti i knjižni je vlasnik objekta te da su troškovi u potpunosti plaćeni dobavljaču robe, odnosno usluge. Prihvaćaju se troškovi nastali u razdoblju od 16.11.2022. do 15.11.2023. godine. Intenzitet potpore po korisniku kreće se od 30% do 70% vrijednosti ulaganja, a najviše do 10.000 eura.

Javni poziv otvoren je do 15. studenog 2023. godine, odnosno do utroška namjenskih sredstava. Popis potrebne dokumentacije nalazi se u prijavnom obrascu. Više informacija o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na službenoj web stranici Zagrebačke županije.

Ako ste zainteresirani za prijavu na ovaj Javni poziv i potrebna Vam je izrada glavnog projekta, slobodno nam se javite na solari@zez.coop ili telefonski na broj 01/209-0404. Stojimo Vam na raspolaganju!

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani