Prijave od 11. rujna – prilika za sufinanciranje solara za kućanstva iz cijele Hrvatske

Nova prilika za sufinanciranje solara za kućanstva iz cijele Hrvatske - prijave od 11. rujna - ZEZ

23. kolovoza 2023. – Zelena energetska zadruga (ZEZ) i Raiffeisenbank u Hrvatskoj (RBA) 11. rujna otvaraju treće izdanje nagradnog natječaj 2030. JE DANAS u kojem će glavna nagrada biti sufinanciranje 10 solarnih elektrana za kućanstva u iznosu 2.500 EUR. Ovaj nagradni natječaj je uz godišnje poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost trenutno jedina prilika za sufinanciranje solarnih elektrana za kućanstva otvorena za prijave iz cijele Hrvatske.

Uz lakši put do solarne elektrane za kućanstvo, cilj nagradnog natječaja 2030. JE DANAS je povećati razumijevanje o društvenoj i okolišnoj vrijednosti solarne energije. Zato su gradovi koji maksimalno koriste solarni potencijal koji im je na raspolaganju, odnosno “sunčani” gradovi, ovogodišnja tema ovog natječaja. Svi prijavitelji morat će tekstom i fotografijom dočarati svoju viziju života u “sunčanom” gradu, a nagradu od 2.500 EUR će zaslužiti 10 najkreativnijih rješenja.

Prijavitelji će ujedno morati zadovoljiti nekoliko osnovnih tehničkih uvjeta za ugradnju solarne elektrane, od kojih je ključan izrađen glavni projekt solarne elektrane. Sve koji planiraju skoru realizaciju solarne elektrane i zainteresirani su sudjelovati u ovom natječaju, zato pozivamo da čim prije izrade glavni projekt kako bi bili pravovremeno spremni sudjelovati. Natječaj će od 11. rujna biti otvoren za prijave na web stranici ZEZ-ovog neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana Na sunčanoj strani na adresi nasuncanojstrani.hr, s detaljnim informacijama o uvjetima i pravilima natječaja.

Dosadašnjim izdanjima natječaja 2030. JE DANAS, ZEZ i RBA su osigurali pet u potpunosti besplatnih ugradnji, 10 sufinanciranja u iznosu 2.500 EUR te 17 besplatnih glavnih projekata za solarne elektrane za kućanstva. Cilj nam je potaknuti veće korištenje solarne energije u Hrvatskoj, koju vidimo kao jedan od najjačih aduta za energetsku neovisnost i smanjenje utjecaja klimatskih promjena na društvo i okoliš.

Glavni projekt za solarnu elektranu možete naručiti Na sunčanoj strani: putem web stranice ili putem adrese: solari@zez.coop.

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani