Obavijest o privatnosti

Obavijest o privatnosti za web stranicu nasuncanojstrani.hr

Nadležno tijelo

Zelena energetska zadruga

Bukovačka 110, Zagreb, Hrvatska

solari@zez.coop, +385 1 2090 404

Direktor: Zoran Kordić
Službenik za zaštitu podataka: Anita Beljo

 

Prikupljanje i obrada podataka

Svaki put kad pristupite našoj stranici, vaš preglednik nam automatski prenosi određene podatke. Ti podaci služe u svrhu sigurnosti sustava, statistike i upravljanja sadržajem naše web stranice. To uključuje informacije o vrsti vašeg preglednika, operativnom sustavu, vašoj IP adresi, datumu i vremenu pregleda glavne stranice te određenim podstranicama koje ste posjetili na web ishodištu nasuncanojstrani.hr. Ovi podaci neće biti podijeljenji s drugim osobama niti će biti objedinjeni s drugim izvorima podataka.

Vaši osobni podaci (tj. vaše ime, adresa, broj telefona, IP adresa) će se prikupiti samo u slučaju da takve podatke namjerno i dobrovoljno predate, primjerice kao dio zahtjeva ili registracije. Osobni podaci prikupljat će se samo ako je to potrebno s tehničke ili organizacijske perspektive. Osobni podaci koje ste poslali upotrebljavat će se samo u unaprijed dodijeljenu svrhu, neće se objavljivati niti proslijediti trećim stranama. To se posebno odnosi na prijavu na događaje putem internetskog obrasca i na sve informacije dane u procesu prijave za određene mrežne materijale. U bilo kojem trenutku možete se protiviti upotrebi svojih osobnih podataka u budućnosti. U vezi toga, možete nas kontaktirai na solari@zez.coop.

 

Kolačići

Na našoj web stranici koristimo ˝kolačiće˝, male tekstualne datoteke koje vaš internetski preglednik pohranjuje lokalno na pristupnom uređaju koji koristite. Ako korisnik posjeti web stranicu, kolačić se može pohraniti u korisnikovom operativnom sustavu. Taj kolačić sadrži karakteristični niz koji omogućuje jedinstvenu identifikaciju preglednika kada se web mjesto ponovno posjeti. Neki elementi naše web stranice zahtijevaju da se zadani preglednik može prepoznati čak i nakon promjene stranice. Kolačići također pohranjuju podatke o internetskoj statistici (Google Analytics). Korisnički podaci prikupljeni tehnički potrebnim kolačićima ne koriste se za stvaranje korisničkih profila. Možete ručno izbrisati postavljene kolačiće u bilo kojem trenutku u postavkama vašeg internetskog preglednika ili potpuno deaktivirati upotrebu kolačića. Imajte na umu da u slučaju kada su svi kolačići onemogućeni određeni segmenti i funkcije naše stranice možda neće biti u potpunosti funkcionalni.

WordPress, kao sustav za upravljanje web sadržajem (CMS), pokreće sve dinamičke podatke naše web stranice te zahtijeva postavljanje kolačića ˝has_js˝ koji pohranjuje podatke, ako je u vašem trenutno korištenom pregledniku omogućena ili neomogućena java script tehnologija. Na temelju toga, neke veze i funkcije unutar web stranica možda će se trebati prikazati drugačije.

Na nekim web mjestima prikazuju se kanali (streamovi) s društvenih mreža kao što su LinkedIn, Twitter, Instagram ili Facebook. Oni zauzvrat mogu postaviti takozvane kolačiće treće strane koji se mogu zasebno deaktivirati u postavkama vašeg preglednika.

 

Google Analytics

Naše web odredište koristi Google Analytics, softver otvorenog koda za statističku analizu pristupa posjetitelja. Google Analytics koristi takozvane ˝kolačiće˝(pogledajte odjeljak ˝Kolačići˝). Podaci koje generira kolačić o vašoj upotrebi naših internetskih ponuda prenose se na web poslužitelja i tamo pohranjuju. IP adresa postaje anonimna odmah nakon obrade i prije nego što je pohranjena. Skraćen je na dva bita, što znači da se više ne može dodijeliti dolaznom završnom uređaju. Prikupljeni podaci bit će poslani samo na naš Google Analytics poslužitelj (nasuncanojstrani.hr) i neće biti proslijeđeni trećim stranama. Korištenjem naše web stranice pristajete na obradu podataka o vama od strane Google Analyticsa na način i u gore navedenu svrhu. Statističku obradu podataka možete spriječiti postavkama softvera vašeg preglednika u skladu s ponuđenim opcijama (Ne prati) ili pomoću donjeg obrasca.

 

Newsletter

Ako želite primati naš newsletter, morat ćete nam poslati svoju adresu elekroničke pošte (e-mail adresa). Kako bismo spriječili nepravilnu upotrebu, koristimo metodu dvostruke verifikacije. Nakon zahtjeva za primanjem newslettera slanjem vaše e-mail adrese, primit ćete e-poruku s pozivom na verifikaciju zahtjeva o prijavi na naš newsletter. U bilo kojem trenutku u budućnosti možete opozvati svoj pristanak na pohranu vaše adrese e-pošte i zaprimanje newslettera pisanim zahtjevom na e-mail adresu solari@zez.coop.

 

Ispunjavanje mrežnih obrazaca

Kada ispunjavate mrežne obrasce, nama će se vaši podaci prenositi u nešifriranom teksu. Pisanim zahtjevom na solari@zez.coop možete se u bilo kojem trenutku u budućnosti usprotiviti upotrebi svojih osobnih podataka.

 

Pravo na informaciju, prigovor i žalbu

Imate pravo dobiti informacije o svojim osobnim podacima koje pohranjujemo u bilo kojem trenutku. Imate pravo na ispravljanje lažnih podataka, blokiranje i otkazivanje. Možete u bilo kojem trenutku prigovoriti upotrebi svojih osobnih podataka u budućnosti slanjem pisanog zahtjeva na solari@zez.coop. Imate pravo podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu ako smatrate da su vaši podaci obrađeni nezakonito. Ako je primjenjivo, možete potvrditi svoje pravo na prenosivost podataka.