Turneja Dobra energija ponovno dolazi u hrvatske gradove

Turneja Dobra Energija 2023

25. svibnja 2023. – Zelena energetska zadruga vas poziva na treće izdanje turneje Dobra energija – kampanje kojom u hrvatskim gradovima potičemo solarnu energiju u vlasništvu građana!

Turneja započinje događajima 31. svibnja u Samoboru i 1. lipnja u Sisku, a u svakom gradu domaćinu će provesti informativne aktivnosti o solarnoj energiji za građane te aktivnosti jačanja kapaciteta za ulaganje u solarnu energiju za predstavnike gradske uprave. Od svibnja do rujna 2023. će se u sklopu Turneje obići 11 novih gradova: Samobor, Sisak, Biograd Na Moru, Drniš, Rijeka, Labin, Medulin, Pleternica, Umag, Dubrovnik i Zagreb.

PROVJERITE CIJELI RASPORED TURNEJE DOBRA ENERGIJA 2023.

Uz aktivnosti dostupne u svakom od gradova građani će moći:

  • Poslušati besplatno predavanje za građane “Kako do vlastite solarne elektrane?”
  • Informirati se u Sunčanom dnevnom boravku u javnom prostoru i popiti kavu kuhanu uz pomoć solarnog sustava
  • Upoznati se s digitalnim tečajem Solarna pismenost te napraviti okvirni izračun investicije u solarnu elektranu.

Uz aktivnosti za građane, ZEZ će isti dan provesti aktivnosti jačanja kapaciteta predstavika grada za razvoj projekata solarne energije i pružanje podrške građanima u ulaganju u solarnu energiju.

PRIJAVITE SE ZA SUDJELOVANJE NA PREDAVANJIMA “KAKO DO VLASTITE SOLARNE ELEKTRANE?”

“Cilj nam je potaknuti veće vlasništvo građana i lokalnih zajednica nad obnovljivom energijom u svakom hrvatskom gradu.” pojasnio je Svibor Jančić, stručnjak za razvoj zajednice u Zelenoj energetskoj zadruzi.

Sve informacije o turneji Dobra energija možete pronaći putem službene web-stranice Zelene energetske zadruge.

Turneja Dobra energija 2023. se održava u sklopu ZEZ-ovih projekata SOL4ALL – Community-Led Solarization, LIFE LOOP i ACCE – Pristup kapitalu za građansku energiju, te uz podršku Google.org-a, Europske klimatske fondacije i inicijative Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju Europi.

Napravite prvi korak k vlastitoj solarnoj elektrani